Kvinner Elite

Wais reddet ledelsen

Ramona Wais utlignet for Vålerenga, dermed er Stavanger fortsatt to poeng bak i kampen om seriegullet.

Vålerenga kom til Stavanger fredag med en ledelse på fire poeng ned til Stavanger, den ledelsen blei halvert til to poeng etter at siddisene vant knepent 1-0 i det første oppgjøret denne helgen.

UTEN POENGDRONNINGEN

For Vålerenga som kom til Stavanger uten poengdronningen Martine Henriksen har målet vært å få med seg to poeng hjem til Oslo, da vil Vålerenga kunne reise hjem med to poengs forsprang.

HJELM SETTER FØRSTE

Det starter ikke bra for serielederen i det andre oppgjøret, Stavanger kombinerer fint allerede et drøyt halv minutt ut i første periode og Jeanette Hjelm får æren av å sette den første i kampen. Vertene fortsetter å dominere denne første perioden, og endringene på rekkene ser ikke ut til å gi de resultatene Håkon Eggen ønsket.

SCOTT UTLIKNER

Men sju minutter ut i midtperioden rapper Tina Anita Scott pucken i offensiv sone, og limer pucken opp over spakhansken til Ena Nystrøm som bare kan sitte å se på at Scott utligner vertene sin ledelse.

Men som ofte når et lag har scoret et mål glipper det bakover, under et minutt etter utligningen slurver Elise Johnsrud med klareringen. Pucken glir under køllebladet og Elise Kristensen snapper pucken i offensiv sone. Fra forlenget mållinje lurer hun pucken inn mellom beina på Ingunn Mathilde Anseth.

ZUCCARELLO-FINTE

Scoringen til Kristensen sender siddisene opp á poeng med Vålerenga. Det er helt til Ramona Wais spilles perfekt igjennom, alene med Ena Nystrøm gjør hun ingen feil, og med en Zuccarello-finte åpner Nystrøm nok plass til å lure inn pucken. Det blir ingen flere scoringer i den siste perioden, og utligningen til Wais sørger for at Vålerenga fortsatt er serieleder foran søndagens tredje og siste kamp.

SKUFFET HASOVIC

Det var en skuffet Ermin Hasovic som møtte HockeyNorge.no etter kampen.

– Vi tapte ihvertfall ikke, så vi har fortsatt sjansen til å ta igjen Vålerenga på poeng i morgen. Da er vi fortsatt med i kampen om seriegullet. Vi tar med oss det positive fra denne kampen, så prøver vi å rette på de svake tingene til i morgen.

Hvordan skal dere vinne kampen i morgen?

– Vi er fornøyd med tempoet i dagens kamp. Vi har en rekke mer enn dem å spille på, forhåpentligvis har vi mer igjen etter to tøffe kamper.

DÅRLIGSTE TRENINGSTIDENE I OSLO

Vålerenga-trener Håkon Eggen er skuffet over motstanden laget hans møter i Stavanger-laget.

– Vi er fullt på høyde med dem, hadde det ikke vært for de personlige feilene som fører til baklengsmålene hadde serien vært avgjort. Det er litt skuffende at et lag som trener sammen 4-5 ganger i uka ikke er bedre. Vi har kun to treninger i uken, og Oslo’s dårligste treningstider.

Stavanger har noen tidligere Vålerenga spillere på laget, er det noen av disse du kunne tenke deg tilbake i Vålerenga?

– Therese Strømstad skulle jeg gjerne hatt på mitt lag, hun syns jeg fremstår bra. Hun er god på skøyter, og hun er dyktig til å bygge opp angrepene med sine pasninger.

I morgen skal dere ut å forsvare serieledelsen for siste gang mot Stavanger, hvordan skal dere klare å ta med den energien fra denne kampen inn i morgendagens match.

– Det er bare å se på de tolv jentene vi har med, det lyser energi og lyst etter denne kampen. Vi er ikke slitne, og vi skal reise fra Stavanger som serieledere.

Tredje og siste kamp mellom disse lagene denne helgen spilles søndag klokken 12:00.

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031