Landslag

VM Tsjekkia 2015: Mangler det lille ekstra…

Hviterussland scoret tre ganger i overtall mot Norge - og sikret seg samtidig en plass i kvartfinalen. Skjermdump MAX/dplay.no
Hviterussland scoret tre ganger i overtall mot Norge – og sikret seg samtidig en plass i kvartfinalen. Skjermdump MAX/dplay.no

Norge gikk på et nytt tap i VM, denne gangen for Hviterussland i den siste kampen i mesterskapet for vår del. Vi mangler rett og slett det lille ekstra.

Norge – Hviterussland 2-3 (0-1,1-2,1-0) Skudd: 24-17 (5-3,3-10,16-4)
VM Tsjekkia, 7. kamp, gruppe B.

SFFlogo_bruk1_600x215

Norge forspilte sine sjanser til å nå en kvartfinale etter tapet for Danmark sist, men for all del, kampen mot Hviterussland kan også vise seg svært viktig med tanke på ranking og kommende kvalifisering til OL.

Stor forskjell om man havner på en 9. plass kontra en 12. plass i dette verdensmesterskapet.

Ergo veldig mye å spille for mot Hviterussland – og Norge klarte seg tålelig bra i den første perioden, leverte noen gode, men målløse overtall – og viste en helt annen innstilling enn det som var tilfellet mot våre naboer fra Danmark.

DÅRLIGE SKUDD

Det store ankepunktet da det gjelder de norske overtallene er at gutta må få løftet pucken høyere enn det dem gjør – altfor ofte så treffer skuddene leggskinnene, både i dagens kamp mot Kevin Lalande og under VM totalt sett. Lalande forøvrig tidligere lagkompis med Lars Haugen (Färjestad) i Dinamo Minsk.

UTNYTTET SINE OVERTALL

Hviterussland tok dog føringen i kampen med periodens eneste scoring i overtall på tiden 7:29, satt inn av Alexei Kalyuzhny med pass fra brødrene Sergei og Andrei Kostitsyn. Morten Ask sonet da en tominutter for slashing.

Midtperioden startet med norsk undertall ettersom Alexander Bonsaksen noe uheldig fikk en tominutter for å ha spilt uten hjelm ni sekunder før periodeslutt – Norge avverget hviterussernes overtall ved dette tilfellet.

Transfer980x425_trans

HVITERUSSERNE TAKKET OG BUKKET

Bonsaksen skulle komme i protokollen på nytt da han 6:20 ut i midtperioden, noe uheldig igjen, fikk 2+2 minutter for høy kølle – hviterusseren begynte å blø og derfor to ekstra utvisningsminutter på Tappara-spilleren.

Dette skulle på nytt bli skjebnesvangert for Norge da Hviterussland takket og bukket – og økte til 0-2 ved Dmitri Korobov på tiden 29:01.

Norge som som har hatt ry på seg for å spille gode undertall i tidligere mesterskap, har virkelig hatt trøbbel med dette i Ostrava.

NY BAKLENGS – OG NYTT HÅP

Og atter en gang skulle Norge bli hardt straffet. Kaptein Ole-Kristian Tollefsen fikk en tominutter for holding 10:20 ut i perioden – og 1:43 senere økte Andrei Kostitsyn til 0-3.

Der og da så det unektelig mørkt ut for Norge – igjen, men takket være superduoen Patrick Thoresen og Mathis Olimb skapte de nytt håp i kampen kun 17 sekunder etter 0-3-scoringen til Kostitsyn.

Olimb leverte sin syvende assist i dette mesterskapet da han fra bak mål leverte en herlig pasning til Thoresen – som enkelt satte inn reduseringen til 1-3, mot en målvakt som aldri klarte å sideforskyve seg etter å ha blitt fintet vekk av Olimb sin vending og smarte pasning.

Dette var Thoresen sin fjerde scoring i Tsjekkia.

Mathis Olimb. Skjermdump MAX/dplay.no
Mathis Olimb. Skjermdump MAX/dplay.no

MÅ SETTE SJANSENE

Norge fikk en tidlig mulighet i overtall i den tredje perioden, men lite sting og et relativt dårlig skuddforsøk i god posisjon fra Anders Bastiansen ble beholdningen.

Rett før perioden rundet fem minutter fikk Niklas Roest stå alene foran Lalande etter et godt pass fra Martin Røymark – og på slike muligheter må Norge begynne å score.

NØRSTEBØ SCORET IGJEN

Men heldigvis har Norge en back som vet hvor målet står.

Med et herlig håndleddskudd fra vantet ved blålinjen klistret backen Mattias Nørstebø pucken opp i vinkelen bak Haugen sin tidligere lagkamerat – og dermed virkelig ny spenning og nerve i kampen på tiden 45:13.

Dette var Nørstebø sin tredje scoring i VM – og selvfølgelig passet Olimb til denne scoringen sammen med Thoresen. Olimb med åtte målgivende i Tsjekkia.

Mattias Nørstebø har virkelig imponert for Norge under verdensmesterskapet i Tsjekkia, her med Daniel Sørvik i forgrunnen. Skjermdump MAX/dplay.no
Mattias Nørstebø har virkelig imponert for Norge under verdensmesterskapet i Tsjekkia, her med Daniel Sørvik i front. Skjermdump MAX/dplay.no

KJØRTE PÅ

Norge kjørte videre på mot et hviterussisk mannskap som tydelig merket presset, laget trengte minst poenget for å ta seg til en kvartfinale som det fjerde beste laget i gruppe B.

Norge var fulltallige igjen etter en utvisning på Andreas Martinsen med 3:52 igjen av perioden – og på disse drøye 16 minuttene spilt ledet Norge med 10-4 i skudd.

NYTT SURT TAP

Haugen ble tatt ut med 1:57 igjen på klokka, Jonas Holøs kom til skudd fra bra posisjon, men over buret med 11 sekunder igjen av ordinær tid.

Det norske A-landslaget kom aldri nærmere en utlikning – og dermed et nytt surt tap i Ostrava. En kamp vi hevet oss i etter det forsmedelige Danmark-tapet – og Norge får til godkjent pluss for sin siste VM-kamp i 2015.

EN KORT KONKLUSJON…

En meget kort konklusjon på dette mesterskapet må bli at Norge matcher de aller fleste lag i spill fem mot fem, vi underpresterer i undertall og vi burde ha scoret enda flere mål i overtall. Det er blitt så tett og jevnt at spesialspillene er helt avgjørende når alt kommer til alt.

Nb. Husk at MAX og dplay.no viser samtlige kamper fra VM.

max

dplay

 

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031