Utland

Utrolig sluttspurt ga Malmø 1-0 i kamper

Malmø sjokkerte Leksand i Tegera Arena. FOTO: Skjermdump Malmoredhawks.com

 

Søndag ettermiddag startet kvalifiseringsrundene til neste sesongs SHL. Som kjent skulle Malmø ta fatt på Leksand i best av sju serien, og hvilken rysare av en kamp vi fikk i den første kampen i Tegera Arena.

For et par dager siden måtte Malmø kjempe for å komme seg til direktekvalifiseringen til SHL. Det klarte de og de skulle ta fatt på Leksand, i den første kampen sjokkerte de alle med utrolig snuoperasjon i Tegera Arena søndag kveld.

Leksand tok ledelsen etter 2:15 av den første perioden, og ville sette standarden fra start. 3:47 kommer det ny scoring fra hjemmelaget og Linus Hultström og Leksand øker til 2-0.

MALMØ TRYKK

Men da andre periode kom ordentlig i gang var det et klart bedre trykk fra gjestene fra Skåne.
Malmø får en mulighet i poweplay og Mattias Persson er kjempenære en redusering, men Oscar Alsenfelt varter om med en reddning, men målvakten får ikke godt nok grep om pucken og Björn Svensson får trykt den inn til 2-1.

Bra Malmø trykk skulle gjøre det fryktelig spennende foran den tredje perioden. Med fem sekunder igjen på klokka i periode to utlikner Malmø ved Eric Himmelfarb som kom til Malmø fra Leksand midt under denne sesongen.

LEKSAND TILBAKE I FØRINGEN

Etter dropp i tredje periode fortsatte Malmø trykket, men det var hjemmelaget som på ny skulle gå opp i ledelsen.
Bikka ett minutt ut i perioden smeller det fra Mattias Guter og Leksand er på ny i føringen. Men så skulle det snu seg helt i Tegera Arena.

UTROLIG SNUOPERASJON

Tidligere denne helgen nevnte norske Jens Henrik Tønjum som forøvrig er med i Malmøtroppen ovenfor HockeyNorge.no at Malmø kan hamle opp med alle lagene i SHL. Det skulle vise seg at dette stemte.

Etter at Leksand nok en gang gikk opp i ledelsen, tenkte Malmø gutta at nok var nok.
Eric Himmelfarb skulle være kveldens reddende engel for gjestene.

Med 7:50 igjen på klokka limer han pucken i krysset og skåneklubben har klart å utlikne for andre gang denne kvelden.
Og det skulle ikke stoppe med tre mål for gjestene.

Ett og et halv minutt gjenstår på klokka at Mattias Persson får muligheten og den utnytter han til det fulle. Malmø og Persson sjokkerer hjemmefansen og snur kampen til 3-4 rett før slutt. Malmø fortsetter å holde tempoet ut kampen og Leksand klarer aldri å komme til den store sjansen for å sikre spilleforlengelse.

Dermed tar Malmø første stikk i best av sju serien og har nå ordnet seg en hjemmebanefordel frem mot fortsettelsen.

Neste kamp spilles i Malmø Arena på onsdag.

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031