Menn

– Ubeskrivelig følelse

IMGL2342

Stavanger Hockey tok sin første gullmedalje i seriespill noensinne, da var det ekstra spesielt at damelaget sikret seg seriegullet på selveste kvinnedagen.

En av jentene som har bidratt sterkt til å hente den første gullmedaljen hjem til Stavanger er målvakten Ena Nystrøm, etter at Stavanger er ferdig spilt for sesongen ender hun opp med en solid redningsprosent på 93,62%.

Det er omtrent midt i mellom Vålerenga sine to keepere, men Ena har stått godt over 300 minutter mer enn begge keeperne til Vålerenga og dermed klart beste keeperen i sesongen 2014/15. HockeyNorge tok en prat med den nybakte seriemesteren etter at gullet var kommet hjem til Stavanger.

SFF

EN STOR OPPTUR

Hva er din umiddelbare kommentar etter at du og Stavanger har tatt historiens første seriemesterskap?

– Det er utrolig deilig å endelig få ta hjem gullet. Det var en fantastisk følelse som vi selv følte vi fortjente etter mange år med hard jobbing. Denne sesongen har vært en stor opptur for oss.

Var du sikker før søndagens kamp at dette ville bli seier – og dermed seriegull?

– Nei! Vi var alle nervøse forran søndagens kamp, og Jordal virket sterke. Men vi senket skuldrene etter det første målet vårt.

– VI ER BEDRE TRENT

Hva gjorde at seriegullet havnet i Stavanger og ikke hos Vålerenga denne sesongen også?

– Vi har kjempet som et lag gjennom hele sesongen, og vi vant som et lag. Vi er bedre trente enn de andre, og er alltid sterke i tredje periode.

Det neste nå er NM. Dere går vel for gull der også – og hvorfor klarer nettopp dere å ta “The Double”?

– Vi satser alt og skal kjøre hard trening mot NM. Om vi fortsetter og kjempe er det muligheter. Men ingenting er sikkert, Vålerenga er sikkert lystne på revansje.

Tore Christensen må muligens finne frem gulldressen i år også. Foto: Kenneth Myhre/kennethmyhre.net
Tore Christensen må muligens finne frem gulldressen i år også.
Foto: Kenneth Myhre/kennethmyhre.net

– EN HISTORISK DAG

Mannen bak ishockeyen i Stavanger var også tilstede når Stavangerjentene tok hjem sitt første seriemesterskap, dette hadde Tore Christensen å si om den historiske gullmedaljen på kvinnedagen;

– En utrolig hyggelig, viktig og ikke minst historisk dag for Stavangerhockeyen da damelaget vårt på selveste kvinnedagen sikret seriemesterskapet.

– Jeg er faktisk usikker på om disse friske jentene helt forstår hvor stort og viktig dette er i den store sammenhengen. For det første har damene våre aldri vunnet serien før og jeg er og nokså sikker på at vi som by og region aldri har hatt regjerende seriemestere på seniornivå for både herrer og kvinner i samme idrett.

STARTEN PÅ ET EVENTYR

– Det ligger et langt og godt arbeid bak dette i organisasjonen Stavanger Hockey og dette er nok bare starten på nok et hockeyeventyr på våre trakter.

– Laget består av en god blanding av erfarne spillere og helt unge jenter med forhåpentligvis lange karrièrer foran seg. Vi vet og at det spirer og gror godt i aldersklassene under og denne bragden må være svært motiverende for disse. At jentene har sin plass i hockey-Norge er både viktig og ubestridt.

– Sporten vår er heldigvis engasjerende for begge kjønn og alle aldersgrupper. Dette har dere markert tydelig med deres prestasjoner i år. Det blir spennende å følge dere videre.

Kanskje må Tore Christensen finne frem gulldressen igjen snart, for allerede om tolv dager starter NM for damer. Da er selvfølgelig Stavangerjentene en av de største favorittene til å ta hjem Norgesmesterskapet 2015.

Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger
Clarion Hotel Energy ditt hockey-hotell i Stavanger

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031