Menn

Topplagene i føringen

Rolf Thomas Bendixen Aastad scoret Vålerenga sine to første borte mot Lørenskog. Foto:Kenneth Myhre/kennethmyhre.net
Rolf Thomas Bendixen Aastad scoret Vålerenga sine to første borte mot Lørenskog. Foto:Kenneth Myhre/kennethmyhre.net

Tre av de fire best rangerte lagene tok hjem seieren i første kvartfinalekamp, men bronselaget Lørenskog fikk det tøft hjemme mot Vålerenga.

Lørenskog – Vålerenga 2-5

Vålerenga har en tung sesong i årets U18-eliteserie, og de endte tilslutt helt nede på en sjetteplass. Men selv om at det skilte nesten tjue poeng mellom Lørenskog og Vålerenga da tabellen blei avsluttet var det lite som tydet på det når pucken blei droppet i NM sluttspillet.

Godt hjulpet av at Vålerenga i helgen røyk ut i U20 kvartfinalen, og at U18 dermed kunne plukke ned de spillerne som de kunne derfra.

Rolf Thomas Bendixen Aastad åpnet den første kvartfinalen med to scoringer i den første perioden, og når Jeppe Wik fulgte opp med to scoringer på to minutter i midtperioden var det meste gjort for gjestene i best av tre serien mellom naborivalene. Det hjelper vertene lite at Henrik Lorentzen reduserer til 2-4 drøyt seks minutter ut i den tredje perioden, for med bare minuttet igjen av kampen prøver Lørenskog å ta ut keeper i et siste forsøk på å nærme seg en utligning.

Den taktikken lykkes vertene ikke med, og istedenfor øker Jeppe Wik til 2-5 med sin tredje scoring for kvelden.

Lillehammer – Stjernen 6-1

Etter en målløs førsteperiode får seriemester Lillehammer nettkjenning bare minuttet ut i midtperioden hjemme mot Stjernen, Jonas Medby åpner målfesten i powerplay hjemme mot Stjernen. Jacob Noer dobler Lillehammer sin ledelse, før Isak Billett reduserer for Stjernen.

Nærmere kommer ikke gjestene i denne første kvartfinale kampen, Martin Ellingsen sørger for at Lillehammer igjen er i tomåls ledelse foran den siste perioden. I den siste perioden finner Lillehammer veien til nettmaskene enda tre ganger til, og Jacob Noer får æren av å fastsette sluttresultatet til 6-1.

Lillehammer tar en meget komfortabel seier i best av tre serien mot Stjernen.

Manglerud Star – Sparta 6-2

Fredrik Herman Hagberg Jørgensen økte til 2-0. Foto:Kenneth Myhre/kennethmyhre.net
Fredrik Herman Hagberg Jørgensen økte til 2-0. Foto:Kenneth Myhre/kennethmyhre.net

I Manglerudhallen tok Manglerud Star imot Sparta til den første kvartfinalekampen, Sparta skulle få det tøft mot Fredrik Herman Hagberg Jørgensen og talentfabrikken på bortebane.

Jørgensen dobler vertene sin ledelse til 2-0 før det er spilt ni minutter, før Oliver Jigarp reduserer til 2-1 på tampen av den første perioden.

Sparta og Håkon Løken Pedersen scorer midtperiodens eneste mål på tiden 35:12.

Manglerud Star feide all spenning til side og dominerte den tredje perioden totalt. Hele fire ganger måtte Jens Kristian Lillegrend plukke ut etter mål fra henholdsvis Petter B. s. Andersen, Jon Myhrer Rafoss, Aleksander Selvaag og Matej Macek.

Stavanger – Frisk Asker 2-3

Det måtte overtid til for å kunne kåre en seierherre i Siddishallen – og på tiden 75:30 falt avgjørelsen.

Da sørget Magnus Geheb for ekstastiske jubelscener blant gjestende Frisk-spillere – assistert av Fabian Zuccarello og Nils Fuglesang.

Dette i en kamp hjemmelaget Stavanger førte både 1-0 og 2-1.

1-0 kom i overtall 8:24 ut i midtperioden signert Simen Talge, men Tobias Skuterud utliknet 1:34 senere – og Fabian Zuccarello og Alexander Høvik sto som servitører.

6:31 før periodeslutt gikk Stavanger opp i ny ledelse, denne gangen ved Andreas Engum Trones.

I den tredje perioden sørget Alexander Høvik for overtid med sin 2-2-scoring 1:21 før slutt.

Deretter ble som nevnt Magnus Geheb matchvinner da Frisk for første gang tok ledelsen i kampen.

Neste runde:

12.3.15

18:30 Frisk – Stavanger
18:30 Vålerenga – Lørenskog
18:30 Sparta – Manglerud Star

14.3.15

16:30 Stjernen – Lillehammer

 

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031