Get-ligaen

Storhamar vant på en dårlig dag

Vålerenga tok i dag i mot Storhamar til en av GET ligaens mest underholdene og jevne oppgjør hver sesong.

I den første perioden tok Storhamar føringen etter nesten fem minutter, og det var Joakim Jensen som fikk gleden av å åpne ballet på Jordal. Alexander Reischenberg tredde gjennom inn i Vålerengas sone, men han ble brutt og pucken endte opp hos Jensen som sendte de gule og blå opp i 1-0. Etter målet kom Vålerenga mer og mer inn i matchen, men takket være en god Robert Hestmann i mål så greide de ikke å score. Men det gjorde derimot Storhamar, fem minutter før pause kom Martin Gran seg løs på kanten og sendte pucken rett på køllebladet til Martin Blakseth Huse og dermed sto det 2-0 på tavla i det lagene gikk til pause.

Joakim Jensen sendte Storhamar i ledelsen etter snaue fem minutter. FOTO: Fredrik Hagen,hagenfoto.no
Joakim Jensen sendte Storhamar i ledelsen etter snaue fem minutter. FOTO: Fredrik Hagen,hagenfoto.no

Starten av den andre perioden ble ganske lik som den første endte, mye puck fra begge lag og noen gode sjanser. Hestmann var som en vegg og Storhamar kontret Vålerenga i senk, men uten resultater. For etter 12 minutter så kom Thomas Olsen fra siden og satte pucken i nett-taket bak Hestmann. Etter målet endret kampbildet seg helt, men det ble ikke flere mål til tross for at Vålerenga kom med sjanse på sjanse. Storhamars største sjanse kom fra Christian Larriveè, men han fikk dessverre ikke det trykket på skuddet han trengte og dermed gikk lagene igjen til pause. Denne gangen på stillingen 2-1 til de gule og blå.

Thomas Olsen satte inn periodens eneste mål. FOTO: Steffen Hansen
Thomas Olsen satte inn periodens eneste mål. FOTO: Steffen Hansen

Etter pausen så fant Storhamar tilbake noe av trykket i spillet og fikk en rekke gode muligheter. Men med snaue seks minutter igjen. Vålerenga skulle klarere ut fra egen sone, men en svak puck ble snappet opp av Mikael Zettergren ved blå-linjen og han sendte den til Eirik Skadsdammen som satte inn til 3-1 for Storhamar. Det så ut til å være spikeren i kista, men den gang ei. Vålerenga kom tilbake like etterpå og Jonas Knutsen satte inn reduseringen til 3-2. De siste minuttene av kampen ble hektiske for begge lag. Vålerengas trener Espen ”Shampo” Knutsen tok ut Steffen Søberg fra Vålerenga målet og spilte med seks utespillere, noe som kunne gjort kampen til en 4-2 seier til Storhamar, Alexander Reischenberg kom inn i sonen fra skrå vinkel, men ble hektet i det skuddmuligheten var der, men dommer Robert Hallin sa ikke noe på det og spillet seilte videre. De siste 20 sekunde skjedde alt foran Storhamar målvakt Robert Hestmann, men takket være gode backer og en rekke feber redninger så holdt Storhamar resultatet helt inn til sluttsignalet gikk.

Slik så det ut foran Robert Hestmann de siste sekundene av kampen. FOTO: Jarl-Erik Sandberg
Slik så det ut foran Robert Hestmann de siste sekundene av kampen. FOTO: Jarl-Erik Sandberg

 

Storhamar reiste dermed fra Jordal med 3 poeng i bagasjen, ikke en 100% fullverdig prestasjon spillmessig, men det er som kjent målene som teller. 

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031