Kvinner Elite

Storhamar-supporter blir VIF-spiller

Hanna Olsen (17) er en ivrig Storhamar-supporter, men til sesongstart blir hun å se i Vålerenga-drakt.

Hamar-jenta har flere ganger trent med Vålerenga sitt damelag i sesongen som var, men nå er det altså klart at når sesongen 2016/17 starter vil hun ikle seg Vålerenga-drakt.

Sist sesong spilte hun for Storhamar U15 og Sparta damer. Kommende sesongen blir hun altså å se i aksjon for Vålerenga damer og Storhamar U16.

(Saken fortsetter under bildet)

Hanna Olsen. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no
Hanna Olsen. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no

– Hvordan vil vennene dine reagere når du ikler deg Vålerenga-drakt?

– Jeg tror ikke jeg tør å bære drakta på torget i Hamar ler syttenåringen. Vennene mine tar det helt med ro. De skjønner at det er forskjell på dame- og herre hockey, og at valget først og fremst er basert på det som er best for meg sportslig sett. Jeg skal nok ikke melde meg inn i Klanen med det første.

– Hvorfor landet du på valget om å bytte til Vålerenga?

– Jeg valgte Vålerenga for å utvikle meg videre, og for å vinne noe. Samtidig har jeg hatt det veldig godt i Sparta, og har fått utviklet meg der i et godt hockeymiljø. Men når jeg fikk muligheten til å ta steget videre, måtte jeg bare gripe sjansen!

– Hva kan du bidra med for at Vålerenga skal ta tilbake tronen fra Stavanger kommende sesong?

– Jeg liker ikke å tape, derfor håper jeg å kunne bidra med fart, innsats og lojalitet. Kanskje også noen målpoeng.

(Saken fortsetter under bildet)

Maia Hagen. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no
Maia Hagen. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no

Det er ikke bare Hanna som har byttet fra Sparta til Vålerenga denne våren, også lagvenninen Maia Hagen (16) var å se på Vålerenga sin trening denne uken.

I likhet med Hanna har hun også deltatt på flere treninger i sesongen som gikk, nå er også Kongsvinger-jenta klar for å ikle seg Vålerenga-drakt når sesongen starter.

Maia spiller til daglig for U16 laget til Kongsvinger Knights. Etter hva HockeyNorge.no kjenner til skal det fortsatt være fem spillere som det jobbes med å få klare til sesongoppkjøringen starter.

Det er viktig for Vålerenga å fylle opp, for også denne våren er det foreløpig to spillere som har takket for seg. Ramona Wais skal fortsette sine studier i Møre og Romsdal og blir ikke aktuell for spill denne sesongen, også Madeleine Monsen som kom inn midt i sesongen legger skøytene på hylla for å fokusere på skole og jobb.

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031