Get-ligaen

Storhamar leverte da det gjaldt som mest

Kampens bestemann, Oskar Östlund, kan puste lettet ut etter seier og rent bur mot Stavanger Oilers.

De fire første kampene i semifinaleserien mellom Storhamar og Stavanger endte alle med seier til bortelaget. Stavanger brøt den rekka i tirsdagens kamp, da de klarte å vinne på hjemmebane. Dermed ledet rogalendingene serien 3-2 før torsdagens kamp på Hamar.

BILDEGALLERI FRA FOTOGRAF FREDRIK HAGEN

Det var derfor hjemmelaget som hadde det største presset på seg. Med tap i denne kampen ville de bli sendt ut i en ufrivillig tidlig sommerferie. Det var da også Storhamar som startet best i dette oppgjøret. De tråkket til i duellene, noe blant annet Mats Larsen Mostue fikk merke. Han gikk i isen etter en tøff takling mot vantet, men var på beina igjen etter noen sekunder. Mikael Zettergren fikk en gyllen sjanse til å gi hjemmelaget ledelsen da han fikk pucken midt foran Ruben Smith, men han ble forstyrret i skuddøyeblikket, slik at avslutningen endte utenfor.

Ingen scoringer

Etter drøye halvspilt første periode var det duket for kampens første overtallsspill. Storhamar kom til et par gode skuddmuligheter, uten at de klarte å skape trøbbel for Ruben Smith. Med 2.02 minutter igjen av åpningsperioden fikk så gjestene sjansen til å spille med en mann mer på isen. Bare 36 sekunder senere måtte nok en Storhamar-spiller sette seg i to minutter, og dermed fem mot tre i 1.24 minutter for gjestene. Et heroisk kjempende hjemmelag klarte å unngå baklengsmål, og dermed endte perioden målløst. Stavanger vant skuddstatistikken hele 15-5, men Oskar Östlund vartet opp med noen kvalifiserte redninger.

Hjemmelaget i ledelse

Drøye minuttet ut i andre periode, måtte Patrik Bäärnhielm sette seg i utvisningsboksen i to minutter. Heller ikke dette overtallsspillet ga endringer i målprotokollen, og Storhamar red greit av de to minuttene. Det gikk bare tre minutter før samme mann igjen ble utvist. Hjemmelaget klarte også denne gangen og unngå baklengsmål. Så, med 6.45 minutter igjen av perioden kunne endelig hjemmepublikum juble for scoring. Erik de La Rose og Mikael Zettergren kom to mot en, og sistnevnte fikk pucken forbi Ruben Smith, til ellevill jubel for de fleste av de 5000 tilskuerne. Ledelsen holdt seg ut perioden, og det var Ikke helt ufortjent ut fra spill og sjanser. Storhamar var det førende laget så lenge lagene spilte fem mot fem, men havnet i undertall ved et par anledninger, uten at Stavanger altså klarte å utnytte den fordelen.

To gode keepere

Tredje periode begynte med at spillet bølget fram og tilbake, uten at noen av lagene klarte å tilrive seg noe markert overtak. Utover i perioden skapte begge lag brukbare muligheter, men både Östlund og Smith i målene nektet å la noen pucker passere inn i nettmaskene. Med drøye seks minutter igjen av perioden ble det full kalabalik foran Oskar Östlund etter at han hadde blokkert et skudd. Det endte med en tominutters-utvisning for hvert lag. Stavanger-spillerne mente pucken hadde vært over mållinja, men etter nøye gransking av målkameraet ble det avgjort at det hadde den ikke vært. Storhamar utnyttet at det ble bedre plass på isen, og Jacob Berglund scoret vertenes andre mål da han skjøt direkte på pasning fra Patrik Bäärnhielm. Stavanger tok så ut Ruben Smith i et forsøk på å ta igjen hjemmelaget. Da benyttet Jacob Berglund sjansen til å sette pucken i tomt mål, og dermed punktere kampen. Dermed er det duket for en sjuende og avgjørende kamp i Stavanger førstkommende lørdag.

(Saken fortsetter under bildet)

Her setter Jacob Berglund spiker'n i kista med sin 3-0 scoring for tomt bur. Foto: Fredrik Hagen, hagenfoto.no
Her setter Jacob Berglund spiker’n i kista med sin 3-0 scoring for tomt bur. Foto: Fredrik Hagen, hagenfoto.no

– En fantastisk kamp

Det var mange fornøyde personer i Storhamar-garderoben etter 3-0 seieren mot Stavanger, noe som sikret Hamar-laget en sjuende og avgjørende semifinalekamp i Stavanger.

– Dette var en fantastisk kamp. Alle gutta bidrar, og kriger og ofrer seg. Dette er beste hjemmematchen vår mot Stavanger denne sesongen. Vi hadde bestemt oss for å trå til mer fra start enn det vi har gjort tidligere. Det klarte vi bra. Vi har riktignok litt tur med litt hjelp av stenger og sånn. Men du får den flaksen du kriger deg til. Og Östlund var jo helt utrolig i mål i dag. Han har vært litt nede et par kamper nå, men i dag var han revansjelysten. Nå blir det å følge samme matchplan i lørdagens kamp, sier Storhamars assistenttrener, Pål Johnsen.

Keeperhelten var også blid

– I dag fikk jeg veldig god hjelp av utespillerne. De dekket skudd, og ofret seg som bare det. Stavanger skyter alltid mye, men så lenge skuddene kommer fra langt hold, og jeg har fri sikt, hjelper det utrolig mye.

– Hva med den avgjørende matchen, har det noe å si for deg som keeper at banen er mindre?

– Nei, det tenker jeg ikke noe på. Jeg tenker bare på å stoppe neste puck jeg, så får noen andre tenke på banestørrelse og sånne ting. Det jeg vet er at det blir krig på lørdag, og nå er det Stavanger som har presset på seg. Til slutt, få med at publikum var fantastiske. Jeg fikk jo nesten tinnitus da de jublet for scoring, sier en smilende Oskar Östlund.

(Saken fortsetter under bildet)

Oskar Östlund. Foto: Fredrik Hagen, hagenfoto.no
Oskar Östlund. Foto: Fredrik Hagen, hagenfoto.no

Kampfakta

Storhamar – Stavanger 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
NM-sluttspill, 6. semifinalekamp
CC-Amfi
5003 tilskuere

Scoringer
1. periode: Ingen.
2. periode: 1-0 (33.15) Mikael Zettergren (Erik de la Rose, Jacob Berglund).
3. periode: 2-0 (53.52) Jacob Berglund (Patrik Bäärnhielm, Hampus Gustafsson), 3-0 (57.44) Jacob Berglund (Hampus Gustafsson) i åpent mål.

Dommere: Tor Olav Johnsen/Owe Lüthcke
Skuddstatistikk: 19-39 (5-15, 7-6, 7-18)
Utvisninger: Storhamar 5×2 min., Stavanger 2×2 min.

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031