Get-ligaen

Sparta-seier på Hamar

Forrige gang Sparta og Storhamar møttes var ikke østfoldingene snauere enn at de sendte hedmarkingene hjem igjen fra Sarpsborg med 0-5 i bagasjen. Også i torsdagens kamp på Hamar, var Sparta hakket hvassere enn Storhamar.

FLERE BILDER FRA FOTOGRAF THOMAS WESTLING

Drøye seks minutter ut i perioden kom kveldens første utvisning. Hjemmelaget fikk sjansen
til å spille med en mann mer på isen. Til tross for noen brukbare sjanser hadde ikke Tommy Johansen i Sparta-målet veldig store vanskeligheter med å ta seg av de forsøkene som kom. Alexander Reichenberg fikk en gavepakke servert av Sparta-back Kristian Østby et par minutter før perioden var slutt, men alene med Tommy Johansen satte han pucken i stolpen og ut. Like etterpå fikk Sparta et overtallsspill, og denne gangen klarte de og utnytte det på beste måte. Patrick Eriksson kom inn fra bak mål, og løftet pucken elegant opp i krysset bak Oskar Östlund, med en fin backhandavslutning.  Ingen flere scoringer i første periode, og dermed hadde Storhamar spilt fire perioder mot Sparta i årets GET-liga, uten å score mål.

Bommet på straffeslag

I midtperioden fikk Sparta på nytt sjansen i overtallsspill, etter at Lars Løkken Østli røk ut på en tominutters utvisning. Denne gang kom de ikke nærmere enn en avslutning i stolpen. Storhamar på sin side viste igjen hvorfor de er GET-ligaens dårligste lag i overtallsspill da de på nytt spilte to minutter uten å skape noe særlig foran Tommy Johansen. Da så Storhamar ble tildelt straffeslag etter cirka 12 minutters spill i midtperioden, steg optimismen litt på tribunen, men Mikael Zettergren skjøt i stolpen bak Johansen i Sparta-målet. Med 3.39 igjen av andre periode kunne endelig Hamarpublikummet juble for scoring. Scoringen var av den tilfeldige sorten. Pucken ble lempet inn foran Sparta-målet, og etter å ha endret retning flere ganger, var Tommy Johansen utmanøvrert, og Eric de la Rose fikk en enkel oppgave med å sette inn utligningen til 1-1. Dermed var nesten fem perioders spill med måltørke mot Sparta, over for Storhamar.

Tabbe av Östlund

Drøyt fire minutter ut i tredje periode, fikk mannen med gullhjelmen hos Sparta, Jeff Jubinville, fritt leide mot Oskar Östlund. Med den største selvfølgelighet satte han inn Spartas andre scoring for kvelden. Og da den ellers så solide svenske burvokteren tabbet seg ut da han skulle ta ned en høy puck, og mistet den rett på køllebladet til Didrik Nøkleby Svendsen, som enkelt satte inn 3-1, ble oppgaven enda tøffere for Storhamar. De ga seg imidlertid ikke, og med 10.29 igjen reduserte Joakim Jensen. Sparta protesterte da de mente Jensen sparket inn pucken. Målet ble godkjent etter at dommerne sjekket målkameraet. Med litt mer enn sju minutter igjen på matchuret, rundet Fredrik Lystad Jacobsen hele Storhamar-laget, et par ganger, før han så setter inn 4-2 til sarpingene. Veldig bra gjort av spilleren med en fortid i blant annet Storhamar. Storhamar reduserte til 3-4 sju sekunder før slutt ved Eirik Skadsdammen, men Sparta kunne til slutt juble for tre poeng på Hamar.

Eriksson fornøyd

Spartatrener Lenny Eriksson var naturlig nok fornøyd med at de vant på Hamar.

-I fjor tror jeg ikke Sparta vant en eneste kamp mot Storhamar. Nå har vi to strake mot dem. Ekstra deilig for meg som skal overnatte hos noen gamle venner her på Hamar i natt, og de er Storhamar-fans, smiler svensken med en fortid i Hamarklubben.

-Jeg er fornøyd med at vi blir bedre og bedre utover i kampen. Litt overraskende egentlig, for Storhamar har jo matchtempoet inne etter kampen i CHL på tirsdag, mens vi har trent fryktelig hardt i landslagspausen. Vi hadde også to sentere ute i dag, og måtte bruke to backer, men det fungerte veldig bra, avslutter Lenny Eriksson.

 

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031