Menn

Sliteseier for Storhamar

Storhamar kunne til slutt juble for seier mot Kongsvinger. Foto: Thomas Westling , SportsNorge.no, HockeyNorge.no
Storhamar kunne til slutt juble for seier mot Kongsvinger. Foto: Thomas Westling , SportsNorge.no, HockeyNorge.no

Etter tirsdagens jubelkveld i CHL, der Storhamar avanserte til 8. delsfinale, var det nok ikke mange som levnet
bunnlaget Kongsvinger noe særlig håp da de tok turen til Hamar OL-amfi torsdag kveld. 

SE BILDER FRA FOTOGRAF THOMAS WESTLING HER

Gjestene gikk imidlertid respektløst til verks, og mannen med gullhjelmen, Victor Zetterberg, viste fram skuddferdighetene sine ved et par anledninger. Storhamar-keeper Robert Hestmann var der han skulle være, og reddet. Snaut halvveis i perioden fikk hjemmelaget muligheten til å spille fem mot tre i to minutter, uten at de klarte å skape de helt store farlighetene foran Kongsvinger-keeper Ole Morten Furseth. Bortelaget fortsatte sitt aggressive press, og Storhamar lot seg stresse i forsvar. I en målløs førsteperiode var det faktisk Kongsvinger som skapte de hvasseste sjansene.

Endelig jubel

Da matchuret hadde passert halvveis i matchen med et halvt minutt, fikk Storhamars storscorer Joakim Jensen gleden av å sette pucken forbi Furseth i Kongsvinger-målet. Storhamar spilte og spilte, men Kongsvinger kjempet godt, og gjorde det vanskelig for hjemmelaget. Samtidig spilte Furseth godt også i denne perioden, og var en klart medvirkende årsak til at hjemmelaget bare ledet 1-0 etter 2. periode.

Keeperbytte

Da tredjeperiode startet hadde keeper Furseth gått ut, angivelig på grunn av en skade. Inn kom Morgan Jonsson. Han gjorde også sine saker bra. Hjemmelaget fikk muligheten i overtallsspill, men Jonsson stoppet alle forsøk. Med drøye ti minutter igjen måtte imidlertid Jonsson gi tapt. Ei lompe av et skudd fra blålinja gikk inn bak en forfjamset keeper. Målscorer var Andreas Øksnes. Resten av perioden forble målløs, og Storhamar kunne dermed innkassere tre poeng, men de måtte virkelig slite mot et godt kjempende Kongsvinger-lag.

-Fornøyd med poengene, ikke spillet

Storhamar-trener Alexander Smirnov var ikke spesielt fornøyd med kampen.

– Jeg er fornøyd med poengene, men ikke med spillet. Jeg skjønner at det er litt av en omstilling for guttene, etter å ha spilt CHL for to dager siden. Dessuten brukte vi mye krefter i den kampen, og det er kun derfor vi ikke er bedre i dag.
-Så det var ingen undervurdering av motstanderen?
-Nei, på ingen måte. Vi er fortsatt slitne etter kampen på tirsdag. Samtidig merkes det at vi mangler seks mann på grunn av skader og sykdom.
– Er det noen av spillerne som er tilbake til neste kamp mot M/S?
– Det er vanskelig å si. Vi får bare avvente og se hva det medisinske apparatet sier, avslutter Storhamar-treneren.

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031