Menn

Senket av personlige feil

Jan Vaverka sørget for to scoringer da Frisk tok første stikk i kvartfinaleserien mot Vålerenga på Jordal Amfi. FOTO: Finn Eriksen
Jan Vaverka sørget for to scoringer da Frisk tok første stikk i kvartfinaleserien mot Vålerenga på Jordal Amfi. ARKIVFOTO: Finn Eriksen

Onsdag kveld åpnet Vålerenga og Frisk Asker årets sluttspill i U20 Elite.

Vålerenga – Frisk 3-4 (1-0,1-2,1-2) Skudd: 29-30 (13-8,13-8,3-14)
U20 Elite, kvartfinale NM 1. kamp

Stig “Myggen” Johansen har med en til tider tynn stall brakt Vålerenga til en bronsemedalje i årets grunnspill, kveldens motstander Frisk Asker har vertene hatt brukbar kontroll på gjennom sesongen. De fire oppgjørene mellom lagene har endt med 2 seiere og to uavgjort for VIF sin del. Men det betyr lite når pucken droppes i NM sluttspillet.

BENDIXEN AASTAD MED KAMPENS FØRSTE

Etter en nervøs åpning på første halvdelen av åpningsperioden, tar Vålerenga et lite overtak når Rolf Thomas Bendixen Aastad snapper pucken i midtsonen. Uten assistanse setter han den under armen på Theodor Hestnes i Frisk Asker målet. Men gjestene er langt fra ufarlige foran Mikkel Wik, Tobias Fladeby stod for gjestene sin aller største mulighet når han får en fin tversover pasning, men med halve målet åpent treffer han dårlig og Mikkel Wik får sideforflyttet seg over i tide.

Rolf Thomas Bendixen Aastad kommer til å prege norsk hockey. Han er kun 17 år, men besitter alle de kvalitetene man ser etter i en kommende storspiller. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Rolf Thomas Bendixen Aastad. ARKIVFOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

LITT VEL KOMFORTABLE

Midtperioden er bare 20 sekunder gammel når  Eivind Eiken Andresen sender en pasning rett på bladet til Thomas Olsen, han gjør ingen feil alene med Hestnes. Vålerenga dobler ledelsen, og blir kanskje litt vel komfortable med sin ledelse. For når pucken droppes igjen er Asker gutta virkelig på hugget, mens vertene står med lua i hånda setter Frisk inn reduseringen bare femten sekunder etter 2-0 målet. Med et lite slag i ansiktet våkner vertene og er klart best spillemessig på Jordal Amfi. Men  midtveis i kampen blir Joachim Sommer Nilsen litt for uoppmerksom i eget rundvant, frisk setter inn en takling og vinner pucken. Foran mål får Jan Vaverka stå faretruende alene, og Frisk utligner etter drøyt halvspilt match.

SLUTTSPILLSNERVER

Tredje perioden er kun ti sekunder gammel når Jonas Løken pådrar seg en to minutter, der Vålerenga har savnet Tim Mørk i overtallsspillet er Frisk dødelig effektive. Det tar Vaverka og Frisk Asker kun åtte sekunder i overtall før pucken via en uheldig Skråmo sitter i nettet bak Mikkel Wik. Sluttspillsnervene tar knekken på Vålerenga i denne første kvartfinalen, det blir ikke bedre når Joachim Sommer Nilsen serverer pucken til Frisk Asker i egen sone og Joachim Svensson øker til 2-4 for Frisk Asker. Vålerenga er ikke i nærheten av å komme opp på nivået til Frisk i den siste perioden, selv om Rolf Thomas Bendixen Aastad pirker inn en redusering atten sekunder før slutt.

FRISK KAN AVGJØRE LØRDAG

Frisk Asker tar første stikker i denne best av tre serien, dersom ikke Vålerenga reiser seg i Askerhallen på lørdag kan det være at iskrigerne er ute av sluttspillet etter to kvartfinale kamper. Det vil være en gedigen nedtur for Vålerenga og det laget det som kanskje var forventet å henge lengst med i sluttspillet av Vålerenga lagene.

Stjerner3Rolf Thomas Bendixen Aastad, Vålerenga

Stjerner2Jan Vaverka, Frisk

Stjerner1Thomas Olsen, Vålerenga

Kampfakta her

Øvrige resultater 1. kvartfinaler 4. mars (det spilles best av tre kamper):

Lørenskog – Storhamar 4-0 (sak kommer)
Manglerud Star – Stjernen 6-10 (sak kommer)

Spilles fredag 19:30:

Lillehammer – Stavanger

Senket av personlige feil

KMlogo

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031