A-landslaget menn

Petter Thoresen: – Midtperioden var blendende

Petter Thoresen (55) fikk sin første seier som norsk landslagssjef – og sjefen selv var storfornøyd med tingenes tilstand etter nedsablingen av Østerrike lørdag.

Norge – Østerrike 6-1 (1-0,4-0,1-1) | Skudd: 32-25 (12-8,16-6,4-11)
27.08.16 | Privatlandskamp | Jordal Amfi | 600 tilskuere

Les også: Klasseforskjell på Jordal Amfi

Bilder tatt av Jarl-Erik Sandberg her | Bilder fra fotball-oppvarmingen her

Norge møter Østerrike til to privatlandskamper denne helgen som et ledd i oppkjøringen mot OL-kvalifiseringen neste helg – og etter oppvisningen på Jordal Amfi i den første kampen var det en meget fornøyd landslagssjef som oppsummerte periodene slik;

– Vi spilte veldig bra og skapte mange sjanser i den første perioden, vi scoret ett mål, slapp til noen sjanser, men ikke altfor mange.

– I den andre perioden er vi blendende rett og slett. Vi scorer i overtall, er effektive og spiller pucken bra til hverandre.

– I den tredje perioden synes jeg vi slipper oss ned littegrann, mister litt konsentrasjon i pasningspillet, da får vi ikke skapt så mye og det blir litt rotete med utvisninger.

– MEGET SOLID KAMP

Det var avtalt på forhånd at det skulle både spilles sudden – og også gå til straffeslag uansett resultat etter ordinær tid eller at det ble avgjort i overtiden, dette for å øve seg til det nye formatet. Og Norge vant som kjent etter full tid, de vant i overtiden – og de vant etter straffeslag. En real trippel-seier for de norske gutta med andre ord.

– Ja, veldig gledelig. Vi fikk også vist at vi spilte bra i sudden, godt å få trent litt på å spille 3 mot 3 for det er jo nytt for noen av gutta, smiler Thoresen.

– Ikke så mye å rette på etter denne kampen Thoresen?

– Neida, sant det, men vi må bare se igjennom hva vi gjorde. Det er alltid ting å ta tak i, som at vi slipper oss ned litt i den tredje perioden, noe som igjen er naturlig.

– Alt i alt en meget solid kamp for vår del, Lars Haugen sto godt, han fikk en del vanskelige skudd, men slipper inn bare det ene målet etter en retur som han må ha hjelp til å unngå, så jeg er veldig fornøyd, fortsetter landslagssjefen.

(Sak fortsetter under bildet)

Tommy Kristiansen (#15) jubler sammen med Christian Kåsastul, Kristian Forsberg og Eirik Salsten. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no
Tommy Kristiansen (#15) jubler sammen med Christian Kåsastul, Kristian Forsberg og Eirik Salsten. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no

– Du sa etter treningen fredag at alle gutta ønsker å vise seg frem, hva tenker du om det nå?

– At det stemte godt.

– Gutta viser at dem er veldig klare for å spille, de er aggressive og hjelper hverandre i alle ledd, de er veldig klare for å gjøre sine saker bra fremover mot OL-kvaliken nå. Dem var sugne på å spille kamp og det er gøy å se hvor godt dem presterte som lag idag.

– Dere terpet mye på over- og undertall på trening sist uke, hvordan synes du dette fungerte idag?

– Jeg er veldig godt fornøyd med overtallet vårt – og gutta kombinerer bra. Vi er veldig nære på å utnytte dette i den første perioden – vi skapte mange sjanser, men overtallscoringen kom først i midtperioden.

– Vi slipper inn det ene målet i undertall da vi mister en kølle – og da blir vi tre i stedet for fire mot fem, men jeg synes ellers vi ligger fint i banen og vi gjør det vi hadde snakket om og trent på lenge, så det fungerer bra.

– En super kamp av Norge dette Thoresen, så da blir det gøy på Jordal også søndag?

– Ja ja, vi får håpe på det, vi er klare for å gi alt fremover, avslutter en smilende landslagssjef ovenfor HockeyNorge.no.

– VELDIG GOD KJEMI

Hele det norske landslaget sto frem denne lørdagen, men det er umulig å ikke trekke frem Mats Zuccarello Aasen (28), som sammen med Tommy Kristiansen (27) noterte seg for to scoringer og tre assists hver seg.

– Stor hockey i over 40 minutter Mats, hva synes du?

– Ja, det var meget bra idag, moro å vinne og vi var solide, men dette var bare én kamp og vi kan ikke ta helt av nå, det blir tøffere mot dem søndag.

– Spesielt de to første periodene så er vi meget gode, Lars Haugen sto bra bak der. Vi slipper dem litt til i den siste perioden, mister pucken litt for enkelt, men alt i alt veldig godt fornøyd.

– Ellers så er det en veldig god kjemi i laget, nå må vi bare fortsette å samkjøre oss videre og bli klare for OL-kvaliken neste helg, avslutter NHL-profilen smilende.

Norge møter Østerrike til ny kamp på Jordal Amfi denne søndagen klokken 17:00.

(Sak fortsetter under bildet)

Mats Zuccarello Aasen herjet på Jordal, scoret to og passet til tre mål. Her setter han også inn et straffeslag. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no
Mats Zuccarello Aasen herjet på Jordal, scoret to og passet til tre mål. Her setter han også inn et straffeslag. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no

Norges beste:

*** Mats Zuccarello Aasen
** Tommy Kristiansen
* Lars Haugen

Kampfakta:

Norge – Østerrike 6-1 (1-0,4-0,1-1) | Skudd: 32-25 (12-8,16-6,4-11)
27.08.16 | Privatlandskamp
Jordal Amfi | 600 tilskuere

Skudd: 32-25 (12-8,16-6,4-11)

Mål 1. per.: 1-0 Mats Zuccarello Aasen (Patrick Thoresen, Christian J. Kåsastul) 3:14.

Mål 2. per.: 2-0 Kristian Forsberg (Tommy Kristiansen, Eirik Østrem Salsten) 2:55, 3-0 Anders Bastiansen (Tommy Kristiansen, Mats Zuccarello Aasen) 6:54, 4-0 Mats André Zuccarello Aasen (Patrick Thoresen, Tommy Kristiansen) 8:41, 5-0 Tommy Kristiansen (Patrick Thoresen, Mats André Zuccarello Aasen) (powerplay) 18:11.

Mål 3. per.: 5-1 Andreas Kristler (Clemens Unterweger, Thomas Raffl) (powerplay) 1:41, 6-1 Tommy Kristiansen (Henrik Ødegaard, Mathias Trettenes) 12:03.

Utv.: Norge 16/8. Østerrike 20/10.
Dommere: Roy Stian Hansen og Robert Hallin (Håvar Dahl og Jon Kilian)

Norges tropp:

Målvakter (3):
Lars Haugen, Färjestad (SWE)
Henrik Haukeland, Leksand (SWE)
Steffen Søberg, Vålerenga

Backer (9):
Christian Bull, Björklöven (SWE)
Jonas Holøs, Färjestad (SWE)
Christian Kåsastul, Frisk Asker
Erlend Lesund, Mora (SWE)
Andreas Røykås Marthinsen, Djurgården (SWE)
Dennis Sveum, Stavanger
Ole-Kristian Tollefsen, Färjestad (SWE)
Mats Trygg, Lørenskog
Henrik Ødegaard, Frisk Asker

Løpere (15):
Anders Bastiansen, Frisk Asker
Robin Dahlstrøm, Lørenskog
Kristian Forsberg, Stavanger
Tommy Kristiansen, Stavanger
Andreas Martinsen, Colorado Avalanche (USA)
Sondre Olden, Leksand (SWE)
Ken Andre Olimb, Linköping (SWE)
Mathis Olimb, Linköping (SWE)
Niklas Roest, Sparta Sarpsborg
Martin Røymark, Tappara (FIN)
Eirik Salsten, Stavanger
Andreas Stene, Timrå (SWE)
Patrick Thoresen, Zürich (SUI)
Mathias Trettenes, Almtuna (SWE)
Mats Zuccarello Aasen, New York Rangers (USA)

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031