Unggutta i USA/Canada

Kerlefsen Nilsen klar for college

Ole Kerlefsen Nilsen kan se tilbake på to sesonger i WSHL, ligaens All-star lag, college-kontrakt – og en camp for å vise seg frem blant NHL-scouter.

Den 21 år gamle målvakten noterte seg for 22 kamper for Valencia Flyers i WSHL før turen gikk til Oklahoma City jr. Blazers der det ble 18 kamper for nordmannen i samme liga.

– Det har vært en veldig kjekk tid i både LA og Oklahoma, forteller Kerlefsen Nilsen etter sesongen.

– Jeg har fått mange nye venner og mange nye opplevelser og jeg har fått oppleve en hel del. Jeg har fått oppleve ulike trenere og en miljøforandring til det bedre, fortsetter målvakten som kan trekke frem tre minner som stikker seg frem etter sine to sesonger i ligaen.

– Det ene minnet er fra Vegas i 2015. Jeg spilte mot gamleklubben Valencia Flyers og fikk være med å slå dem 5-2. Etter dette fikk jeg spille mot et av ligaens beste lag der vi endte opp med å vinne 5-0 og jeg endte opp med 31 redninger, forteller Kerlefsen Nilsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Ole storspilte i Vegas mot gamlelaget Valencia Flyers. Foto: Sofie Alexandra Kitterød
Ole storspilte i Vegas mot gamlelaget Valencia Flyers. Foto: Sofie Alexandra Kitterød

– Minne nummer to er fra tiden min i Valencia Flyers da vi møtte Fresno Monsters. Jeg ble vraket fremfor kamp nummer en mot Fresno i slutten av sesongen. Vi tapte den første kampen 5-0 og jeg fikk tillit i kamp nummer to. Da vant vi knepent 4-3 med halvparten så mange skudd. Jeg fikk også tillit i kamp nummer tre hvor det ble 200 utvisningsminutter og kampen endte 5-3 til oss. Jeg ble kåret til beste spiller i laget den helgen, forteller Stavanger-gutten

– Det siste minnet jeg vil trekke frem er WSHL- All Star Game 2016. Jeg fikk representere øst-siden av ligaen i skill-competition. Det er noe av det kjekkeste jeg har vært med på. Jeg var helt på topp og stakk av med beste målvakts-prisen. Etter kampen gikk drakten min for 300$ på auksjon. Det er det alle drømmer om, at noen går rundt med navnet ditt på ryggen, smiler målvakten.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Candace Kutheis Riley
Foto: Candace Kutheis Riley

Og det harde arbeidet til nordmannen betalte seg. Denne sesongen har han blitt fulgt av tre college, og endte med kontrakt hos et av de;

– Jeg ble fulgt tett av tre lag denne sesongen. Jeg ble kontaktet tidlig i sesongen av ett college på høyeste nivå, men dette valgte jeg bort i frykt for å ikke få spilletid.

– Når vi var i Vegas under juletider tok flere andre college kontakt med meg, hvorav to sto ut fra resten, forteller Stavanger-gutten

– Etter dette ble jeg kontaktet i slutten på sesongen for å høre om hva mine planer var, fortsetter Kerlefsen Nilsen som nå har signert for Minnesota-laget St. Scholastica i Duluth som spiller i NCAA III.

Men, det er ikke bare en college-kontrakt den storvokste keeperen på 198 cm kan skryte på seg. Om få uker reiser han til Buffalo for å vise seg frem for blant annet NHL-scouter.

– Jeg har fått tilbud om å komme på en camp for å vise meg for NHL, AHL og ECHL-scouter og trenere, samt NCAA D1, forteller Kerlefsen Nilsen.

– Jeg gleder meg til dette og kommer til å gi alt for at dem skal se meg, avslutter en fornøyd målvakt.

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031