Get-ligaen

Kalasseier på Hamar

HET LARRIVÉE: Christian Larrivée var på hugget mot Sparta. Her jubler han og Eirik Skadsdammen for en av hans scoringer. Foto: Thomas Westling
HET LARRIVÉE: Christian Larrivée var på hugget mot Sparta. Her jubler han og Eirik Skadsdammen for en av hans fire scoringer. Foto: Thomas Westling

Storhamar og Sparta møttes til dyst for fjerde gang denne sesongen. Sarpingene hadde hatt et godt tak på hamarsingene, og tatt sju av ni mulige poeng før søndagens oppgjør.

FLERE BILDER FRA FOTOGRAF THOMAS WESTLING

Storhamar fikk en kjempestart på kampen. Allerede etter 14 sekunder måtte Tommy Johansen se den første pucken forbi seg. Christian Larrivée fikk en nydelig pasning av rekkekamerat Eirik Skadsdammen, og skuddet var utagbart for Johansen. Da så Sparta dro på seg en utvisning, benyttet hjemmelaget sjansen til å doble ledelsen. Denne gang var Martin Blakseth Huse målscorer, da han var våken på en retur fra Tommy Johansen. Da valgte Sparta å ta timeout, før det var spilt fem minutter av matchen. Det hjalp tydeligvis, for de klarte å få en redusering. En scoring av den litt billige sorten virket det som. Pucken ble lempet inn på mål, og den klarte å snike seg mellom Robert Hestmann og stolpen. Hestmann som hadde fått en sjelden sjanse fra start. Det tok imidlertid bare 31 sekunder før hjemmelaget igjen var to mål foran. En for kvelden veldig pigg Christian Larrivée fikk pucken av servitør Skadsdammen, og med en lekker dragning rett foran Tommy Johansen som keeperen ikke hang med på i det hele tatt, fikk han en veldig enkel oppgave med å sette inn 3-1.

Nye overtallsscoringer

Storhamar begynte andre periode med å ri av en tominutters utvisning de pådrø sett rett før første periode var over. Da de så selv fikk muligheten til å spille med en mann mer, benyttet de igjen sjansen til å øke ledelsen. Målsniken Joakim Jensen, som har opplevd litt måltørke noen kamper, mottok en pasning fra Martin Blakseth Huse som lurte hele Sparta-laget, og Jensen lot seg ikke be to ganger. Larrivée var i det ustoppelige hjørnet denne kvelden, og drøye halvspilt inn i kampen dundret han sin tredje scoring for kvelden, også denne scoringen kom med en mann mer på isen. Da hadde Tommy Johansen fått nok, og gikk ut. Inn kom Anders Johansson. Marius Hagberg ga nytt håp til østfoldingene et par minutter senere da han fikk lurt inn en redusering. Mannen med gullhjelm på Storhamar, Jacob Berglund, ville ikke gå poengløs av isen i denne kampen, og satte inn 6-2. Bare halvminuttet senere var det på nytt duket for dagens mann på Storhamar, Christian Larrivée. Han mottok pucken i midtsonen, satte fart mot Johansson i Sparta-målet, og med et herlig håndleddskudd satte han sin fjerde scoring for kvelden.

Denne kvelden fikk virkelig Storhamar sving på overtallsspillet sitt. Da gjestene måtte ta en utvisning på grunn av for mange spillere på isen, var det duket for kveldens fjerde scoring med en mann mer på isen. Mikael Zettergren var sistemann på pucken. Med ni minutter igjen var det klart for 9-2. Jacob Berglund mottok pucken foran mål, og med en herlig dragning som rundlurte Anders Johansson, plasserte han pucken i åpent mål.

-Ketchup-effekt

-Det var deilig at det løsnet i kveld, både for min egen, og lagets del. Det har vært frustrerende at målpoengene ikke har kommet så lett denne sesongen. De siste kampene synes jeg at jeg har jobbet bra, men uten å få uttelling. Jeg har prøvd å la være å tenke på det, og i dag var det jo rene ketchup-effekten. En av grunnene er at jeg spiller i rekke med spillere, som alle kjenner hverandre veldig godt. Jeg legger litt press på meg selv, jeg vet at jeg må produsere hele tiden, sier firemåls-scorer Christian Larrivée.

-Det virket som hele laget var piggere i beina i dag, enn i de foregående matchene?

-Ja, jeg er enig i det, men jeg vet ikke årsaken til det, for vi har ikke gjort noe annerledes på trening enn tidligere. Samtidig var vi også mer oppofrende, og dekket skudd. Dette var bra for selvtilliten for hele laget, og deilig å ta med seg til de neste kampene. Nå skal dette nytes i kveld, i morgen er det “back to work”, avslutter en smilende Christian Larrivée.

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031