Menn

– Fikk kamp til døra

Morten Ask takket sisteskansen Søberg for seieren i dag etter en førsteperiode hvor Frisk fort kunne avgjort kampen på Jordal.

Jordal Amfi Etter to kamper på rad hvor Vålerenga utklasset Frisk Asker var det forventet at de skulle cruise hjem den fjerde og avgjørende seieren hjemme på Jordal. Men et defensivt og hardtkjempende ungt Frisk-lag ga dem kamp til døra, og først da Simon Gamache la på til 3-1 snaut åtte minutter ut i 3. periode kunne Vålerengas trener, Espen Knudsen, begynne å puste roligere.

_MG_5684v1
Gamache satte inn 3-1 målet

 

– Første periode var grusomt dårlig. Andre periode var litt bedre, men ikke veldig bra den heller. Så får vi 3-1 scoringen i tredje, og da var matchen over, sier Shampo etter at kampen var over.

 

For første periode er nok en periode som Espen Knudsen vil glemme så snart som mulig. Frisks Brett Sonne ga gjestene fra Asker ledelsen etter 11.51, og Frisk Asker hadde noen kjempesjanser som fort kunne gjort jobben vanskelig for Vålerenga. Blant annet var Frisks kaptein, Petter Kristiansen, gjennom alene mot Søberg i undertall, men greide ikke å overliste Vålerengas keeper.

 

_MG_5577v1
Petter Kristiansen alene mot Søberg

 

Tok gutta dine for lett på oppgaven, Espen Knudsen?

– Det kunne se sånn ut. Vi har vunnet litt enkelt de to siste kampene, og på hjemmebane så det ut som vi bare skulle cruise oss til semi-finale. Men Frisk jobba hardt og ærlig , og kunne fort ledet med både 3 og 4 mål etter første periode.

 

_MG_5734v1
Morten Ask

Også Morten Ask mente at matchen fort kunne vært avgjort etter første periode.

– Hadde det ikke vært for Søberg, så kunne Frisk ledet med 3-4 mål. Frisk kommer ut og er kjempedefensive, og gir oss ikke mye. Selv om vi har mye puck og det ser all right ut, så kommer vi ikke til de store sjansene. Det er små marginer, sier Morten Ask.

 

Dere kommer sterkere ut i andre perioder med mange sjanser.

– Ja, vi kommer ut i andre og klarer å snu om på ting.

 

Var dere for sikre på seieren på forhånd etter å ha scoret 15 mål de siste to kampene?

– Man kan jo kanskje tenke at det blir litt sånn. Men vi har slitt litt med at vi har gjort noen gode matcher, så har det plutselig noen dårlige matcher – det har vært gjennomgangstonen i år, så at det kom en dårlig match er vel ikke veldig overraskende. Det er jo bra at vi greier å vinne selv på en dårlig dag, fortsetter Ask.

 

For Vålerenga greide etterhvert å snu kampen til deres fordel. Tobias Lindström utlignet etter bare 1.48 av andre periode, og Andreas Stene banket inn 2-1 etter at Frisks forsvar ikke greide å rydde unna foran Nicklas Dahlberg. 7.51 ut i tredje periode satte så Simon Gamache inn 3-1, som altså roet noen frynsete Vålerenga-nerver.

_MG_5566v1
Steffen Søberg med ny solid kamp i Vålerengas mål

Hvem vil du ha i semien, Morten Ask?

– Det er det samme, men jeg tror vel at Oilers vil velge Sparta. Det blir spennende – og kanskje en “god gammel finale” som før i tiden, sa altså Ask før trekningen fant sted.

 

Men Oilers trosset spådommene og valgte Vålerenga, noe som kom som en overraskelse også på Espen Knudsen.

– Ja, det var litt overraskende. Men det kommer til å bli morsomme semi-finaler, så det gleder vi oss til, sier Shampo.

– Jeg hadde vel trodd at de skulle velge Sparta.

 

Hvorfor valgte Higson dere, tror du?

– Nei, det har jeg ikke peiling på, avslutter en smilende Shampo.

 

MÅL
1 periode
Frisk Asker – Brett Sonne (Èric Castonguay) 11:46
2 periode
Vålerenga Ishockey – Tobias Lindstrom (Niklas BrömsErik Follestad Johansen) 1:48
Vålerenga Ishockey – Andreas Stene (Morten AskTobias Lindstrom) 18:23
3 periode
Vålerenga Ishockey – Simon Gamache (Francois FortierBrian Ihnacak) 7:51

 

Våre stjerner:

* * *  Steffen Søberg, Vålerenga

* *  Tobias Lindström, Vålerenga

*   Èric Castonguay, Frisk Asker

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031