Get-ligaen

En scoring nok på Hamar

Serieleder Stavanger har vært inne i en litt svak periode i det siste, og kampen om seriemesterskapet har tettet seg til. Lørenskog følger hakk i hæl på siddisene på tabellen. Storhamar på sin side har variert i prestasjonene hele sesongen, og lå før lørdagens kamp på en sjetteplass, og mye skal gå Hamar-lagets vei de fire siste serierundene for at de skal komme blant de fire beste i serien, noe som gir hjemmebanefordel i sluttspillet.

Totalt overlegne gjester

Det var da også bortelaget som startet klart best mot forrige sesongs finalemotstander. Robert Hestmann i Storhamar-målet hadde det mye mer hektisk enn kollega Henrik Holm i Stavanger-målet. Det varte imidlertid til klokka på den nye fantastiske mediekuben viste 16.28 før gjestene kunne juble for scoring. Veteranen Christian Dahl-Andersen ble spilt lekkert igjennom, og alene med Hestmann feide han pucken i krysset, til stor jubel fra over 300 Stavanger-sponsorer som var med på turen til Hamar denne kvelden. Skuddstatistikken på 20-4 til gjestene sier egentlig det meste om styrkeforholdet i åpningsperioden. Det var stort sett enveiskjøring mot Storhamar-målet. Stavanger var raskere, smartere og sterkere i samtlige 20 minutter.

Målløs periode

Tidlig i andre periode fikk Storhamar en gyllen mulighet til å utligne, da de fikk muligheten til å spille fem mot tre i 1.12 minutter. Stavanger forsvarte seg imidlertid bra, og de skuddforsøkene som slapp igjennom, tok Henrik Holm seg enkelt av. Begge lag skapte brukbare sjanser, men perioden endte målløs. Storhamar hang bedre med, men Stavanger virket likevel å ha en form for kontroll på matchen, før tredje periode.

Viktig seier

Drøye tre minutter ut i tredje periode, fikk hjemmelaget to utvisninger mot seg med bare 16 sekunders mellomrom. Heller ikke gjestene klarte å utnytte fordelen det er å spille med to mann mer, og skapte så og si ingenting foran Robert Hestmann. Utover i perioden satset Storhamar naturlig nok mer framover, og blottet seg dermed bakover. Stavanger kom flere ganger på farlige kontringer. Med 1.46 minutter igjen får Scott Hotham en tominutters utvisning for å forsinke spillet.

Flere scoringer ble det ikke, og Stavanger kunne dermed ta med seg tre utrolige viktige poeng hjem til Rogaland.

– Satt langt inne

Matchvinner Christian Dahl-Andersen var naturlig nok fornøyd etter seieren på Hamar.

– Dette var en deilig seier. Men jammen satt den langt inne. Vi forventer alltid en tøff match da vi kommer hit. Nå synes jeg vi har hatt to veldig bra treningsøkter før denne kampen, og denne kampen var ett steg i riktig retning fra de foregående kampene våre. Nå spilte vi Oilers-hockey, og vi klarte å heve oss det siste hakket vi har manglet.

– Første perioden synes jeg vi overkjører de totalt, men så jevner det seg mer ut, og vi klarer ikke å skape så bra offensivt trykk som vi klarte i åpningsperioden. Hadde vi vært i toppslag så hadde vi punktert kampen i første periode. Få med at det er fantastisk at det er så mange sponsorer med oss hit i dag. De merkes godt på tribunen, og de skapte mye lyd. Vi er ikke vant til å ha så mange supportere på bortebane, så det var gøy, avslutter Christian Dahl-Andersen.

FLERE BILDER FRA FOTOGRAF THOMAS WESTLING

Kampfakta
Storhamar – Stavanger 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
GET-ligaen, 42. serierunde
CC-amfi
5116 tilskuere

Scoringer
1. periode: 0-1 (16.28) Christian Dahl-Andersen (Kristian Forsberg, Mats Larsen Mostue)
2. periode: Ingen.
3. periode: Ingen.

Dommere: Lars Arve Kronborg/Hans Petter Berg
Skuddstatistikk: 18-40 (4-20, 7-13, 7-7)
Utvisninger: Storhamar 6×2 min., Stavanger 3×2 min.

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031