Menn

EKAAS-SHOW I U20-SEMI

Torsdag scoret han to mål da Stjernen ble slått ut av kvartfinalene mot Stavanger Oilers i GET-ligane. I kveld lagde han målshow for Stjernens U20-lag da de gjestet Askerhallen. Vi snakker om nummer 71, Jostein Ekaas.

 

_MG_5256v1
Ekaas finter ut Frisks keeper

 

Askerhallen: Onsdag var det Frisk Asker som trakk det lengste strået da de vant 6-3 i Stjernehallen. I kveld ble den andre semi-finalen spilt i Askerhallen, og Jostein Ekaas skulle nesten egenhendig sørge for at det nå står 1-1 i kamper mellom lagene.

 

_MG_5217v1
Karel Slavata ble tomålsscorer

Hjemmelaget var det førende laget rent spillemessig i første periode, men gjestene fra Østfold var det mest effektive laget. Allerede før tre minutter var spilt havnet pucken bak Frisks keeper, Theodor Hestnes. Et litt merkelig mål hvor spillerne så ut til å stoppe opp mens pucken trillet over streken. Sistemann på pucken var Mikael Resberg Andresen. Det gikk snaue ti minutter til før kampens profil, nevnte Jostein Ekaas, satte inn sitt første mål for kampen. Maximillian Pettersson reduserte for hjemmelaget i Power Play etter snaue 16 sekunder, et mål som skulle bli Frisk Askers eneste i kampen. Karel Slavata (bildet til høyre) økte til 3-1 med et drøyt minutt igjen av perioden – en periode som hjemmelaget vant skuddstatistikken 15-11.

 

_MG_5169v1
Frisks eneste målscorer, Maximillian Pettersson

 

Kjedelig periode

Mens første periode var en god periode fra begge lag, ble andre periode en litt kjedelig affære. Karel Slavata satte inn sitt andre for kampen – assistert av Ekaas – før Jostein Ekaas økte til 4-1 assistert av Markus Resberg Mikalsen. Skuddstatistikken viste beskjedne 6-6, noe som også bekrefter vårt inntrykk av en litt kjedelig periode. Men Stjernen scoret to på sine seks skudd, og hjemmelaget bestemte seg for å bytte keeper. Inn for Hestnes kom Victor Tschudi, men han skulle også få merke en Ekaas i storform.

 

_MG_5250v1
Jostein Ekaas

 

Hat-trick

For i tredje periode skulle Ekaas sette inn ytterligere tre mål – og dermed også “ekte” hat-trick med tre mål i en periode.

 

Det kan du vel si deg fornøyd med, Jostein?

 

– Jo, det gikk greit. Synes vi har overtaket hele kampen, men vi senker tempoet for mye til tider. Slipper oss litt ned, sier Jostein Ekaas til HockeyNorge.no etter kampen.

 

_MG_5193v1
Adrian Johnsen

I tredje periode, på stillingen 1-5, valgte Frisks trener å la U18-spillerne hvile ettersom de har ny kamp mot Stavanger allerede klokken 11.30 lørdag formiddag. I tillegg til at Stjernens keeper, Adrian Johnsen (bildet), sto en meget god kamp i målet, synes Jostein at laget hans hadde god kontroll på Asker-laget.

 

– Selv om vi slipper oss ned, så føler jeg at vi har god kontroll. Tredje periode blir en ren transportetappe, sier en fornøyd Ekaas.

 

– Føler det er en fin “go” i laget for tiden. Og nå kan vi bare fokusere på U20 ettersom A-laget er ute.

 

Du scoret to mål mot Oilers i den siste kampen, og nå altså fem mot Frisk Asker i kveld. Du må være i god form om dagen?

 

_MG_5249v1
Jostein Ekaas

– Ja, var veldig moro med to mål mot Oilers! Synes det var jevne kamper som like godt kunne vippet vår vei. Men nå var vi uheldige i siste kamp, sier 18-åringen som kan vise til 50 poeng på 16 kamper for Stjernens U20-lag (27 mål og 23 assist) i tillegg til 15 poeng (4 mål og 11 assist) for Stjernens GET-liga lag i årets sesong.

 

Etter dagens storseier er det vel dere som har det psykiske overtaket på Frisk før den tredje kampen?

– Nja, det kan hende det, men det vil tiden vise. Vi føler oss bra om dagen og skal gjøre alt for og nå finale! Det blir tøffe kamper framover, avslutter femmåls-scorer Ekaas.

 

Neste kamp mellom Stjernen og Frisk Asker går i Stjernehallen tirsdag klokken 20.00.

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031