Menn

– Driter i tabellen så lenge vi tar "bøtta"

Emil Frøshaug gleder seg til sluttspillet tross mye motgang den senere tiden. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Emil Frøshaug gleder seg til sluttspillet tross mye motgang den senere tiden. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

Lørenskog-backen Emil Frøshaug (21) virket til å være fornøyd med at serien er ferdigspilt – og at laget nå kan starte med blanke ark.

Lørenskog – Stavanger 1-4 (0-1,1-2,0-1) Skudd: 23-30 (5-8,12-14,6-8)
Getligaen, 45. serierunde

LES OGSÅ: Oilers avsluttet med stil, det samme kan ikke sies om Lørenskog

Stemningen i Lørenskog-garderoben var meget spesiell etter tapet for Stavanger Oilers – det åttende tapet på rad for klubben med uttalte gullambisjoner.

Det var ingen sure miner, spillerne hilste høflig – og en lett summende prat kapslet inn det hele. Akkurat som om det var en lettelse å spore blant spillerne;

– Ja, nå kan vi starte på nytt og med blanke ark – og jeg føler at det er bra at serien nå er over, forklarer Emil Frøshaug til HockeyNorge.no.

– Det har vært en kjip tid for oss – og det hadde smakt godt å avslutte med seier over seriemesteren, men det vil seg liksom ikke for oss om dagen. Vi har marginer imot – og vi gjør det veldig vanskelig for oss selv.

– Nå kan vi i stedet få en ny start – og vi har ikke noe valg, nå må vi samlet stå opp for hverandre og jobbe som en enhet. Vi kommer sterkere tilbake, lover lagets bestemann med et smil.

– FØLES DET EKSTRA BITTERT?

Med dette tapet så landet dere på en sjetteplass – forbigått av erkerival Vålerenga i denne siste runden, føles det ekstra bittert?

– Nei, det har ikke noe å si om vi endte på femte- eller sjetteplass, eller havnet bak Vålerenga. Jeg driter i tabellen så lenge vi tar “bøtta” til slutt, avslutter Emil med et fandenivoldsk smil.

Emil Frøshaug. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Emil Frøshaug. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

LYSTIG GJENG – SOM VANLIG

I den andre leiren var stemningen som vanlig lystig og trener Petter Thoresen (53) var godt fornøyd med sine spilleres opptreden i denne siste serierunden;

– Jeg synes vi spiller klokt, vi er bedre i egen sone enn tilfellet har vært i det siste – dessuten setter vi inn et par overtallsmål.

– I tillegg brukte vi åtte backer i kveld og tre unggutter.

– Men jeg er aller mest fornøyd med at gutta alltid er tro mot det systemet som jeg legger opp til. Vi spilte ingen blendende kamp her ikveld, men vi spiller mye riktig – i en ellers ganske så snål hockeykamp der jeg nok hadde forventet meg mer fra et lag som jeg føler burde ha stått på mer.

Godt å være ferdig med serien Thoresen?

– Ja, jeg må jo si det. Nå har vi vært seriemestere i tre kamper – og nå er vi klare for å komme igang med sluttspillet.

Og da fikk Stavanger-gjengen brått dårlig tid siden dem skulle rekke et fly fra Gardermoen, men det siste Thoresen rakk å svare på var at nå går det mot at vi møter Stjernen i kvartfinalene – og det ble jo også bekreftet en liten halvtime senere.

Petter Thoresen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Petter Thoresen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

SLUTT-TABELL

Stjerner3 Mathias Trettenes, Stavanger
Stjerner2 Ruben Smith, Stavanger
Stjerner1 Emil Frøshaug, Lørenskog

Kampfakta:

Lørenskog – Stavanger 1-4 (0-1,1-2,0-1)
Getligaen, 45. runde
Lørenskog ishall

Tilskuere: 1184

Skudd: 23-30 (5-8,12-14,6-8)

Mål 1. per.: 0-1 Stian Høygård (power play) (Dan Kissel, Josh Soares) 6:11.

Mål 2. per.: 0-2 Mathias Trettenes (Mark Matheson, Henrik Solberg) 9:54, 1-2 Joacim Sundelius (Marius Trygg, Mats Frøshaug) 13:29, 1-3 Josh Soares (Jean-Michel Daoust, Dan Kissel) 18:23.

Mål 3. per.: 1-4 Kristian Forsberg (power play) (Mathias Trettenes, Christian Dahl Andersen) 7:01

Utv.: LøIK 5×2 min. Oilers 3×2 min

Dommere: Roy Stian Hansen og Per Gustav Solem (Jon Kilian og Pål Garsjø)

– Driter i tabellen så lenge vi tar “bøtta”

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031